100-400 GM: Harika kaliteli, çok yönlü bir lens

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba arkadaşlar, Sony 100-400 GM ile yaşadığım büyüme deneyimimi sizinle paylaşmak istedim: Bu tür bir lens satın aldığınızda, genellikle spor veya doğa fotoğrafçılığı gibi belirli bir kullanım amacına odaklanmanız gerekir. Evet, bu doğru, bu ağır lensi yalnızca bu amaçlar için taşımak ilk refleks olabilir. Hemen söylemek gerekirse, ağırlık nispeten bir kriterdir; aslında bu odak uzunluğundaki bir zoom lens için çok ağır değil ve oldukça rahat taşınabilir. Fiyat çoğumuz için daha çok bir sorun olabilir, ama vay be, ne bir lens! A7RIII ile eşleştirildiğinde hızlı ve doğru (A9 ile daha da iyi olabilir diye tahmin ediyorum), otomatik odaklama oldukça iyi çalışır ve tüm odak uzunluklarında ve diyafram açıklıklarında keskinlik çok iyi, hatta olağanüstüdür. İnşa kalitesi mükemmeldir ve odak tutma düğmeleri (üç tane var!) çok kullanışlıdır (göz AF). Şimdi, onunla ne yapabilirsiniz? Kısaca spor ve doğa fotoğrafçılığından bahsedildi. İşte iki temel örnek: Oğlumun hareket halindeki fotoğrafı (ISO 1600, 1/1000, F5.6, 189 mm), çok fazla ışığın olmadığı bir akşam ve oldukça yüksek ISO'da çekim yapmak zorunda kaldım. Hiçbir şey mükemmel değil ve 100-400 bir F2.8 lens değil. Kabul etmeniz gereken bu bir uzlaşma. Ama fotoğraf oldukça iyi. Hoş geldiniz sevgili ziyaretçi! Kayıtlı üye olarak burada bir resim görebilirsiniz... Sadece buradan ücretsiz kaydolun - Yeni üyeleri her zaman memnuniyetle karşılıyoruz! İkinci fotoğraf klasik bir örnektir (ISO 400, 1/1000, F7.1, 400 mm): elde çekilen ve stabilizasyonun iyi çalıştığı bir fotoğraftı. Dürüst olmak gerekirse, 400 mm yeterli değildi ve sonradan oldukça kırpma yapmak zorunda kaldım. O zamandan beri, eksik olduğum fazladan uzanışı veren oldukça iyi çalışan 1.4 teleconvertörü aldım ve görüntü kalitesi hala mükemmel. Ama biliyor musunuz? Bu fotoğraflar için bu lensi almadım. Manzara fotoğrafçılığı konusunda konuya daha yakın olmam gerektiği için aldım! Konuya yakın olamayacağınız birçok durum vardır ve eğer yakın olabilirseniz, görüşünüz aynı olmayacaktır. Ayrıca, manzaralar için sıkıştırma çok ilginç olabilir. Bu yüzden belki tuhaf bulabilirsiniz ama bu zoom lens, diğer manzara zoom lensim 16-35 GM ile birlikte çantamda benimle birlikte geliyor. İşte 100-400 ile çekilmiş iki basit manzara fotoğrafı: ilki (ISO 100, 1/200, F8, 400 mm), dağda gölün diğer tarafındaydım. Tek diğer alternatif, helikopterde olup daha kısa bir odak uzunluğu ile çekmek olacaktı! İkincisi (ISO 100, 1/160, F8, 218 mm) Alpler'deki Vauban kalesine yakın çekilemiyordu