I Love Google

A7 III
Editör
20 Kas 2019
325
126
43
Ankara
Gövde
Sony A7 III
Gövde 2
Sony DSC W550
Lens
Sony FE85mm f1.8
Lens 2
Pentax 50mm f1.7
Lens 3
Pentax 28mm f2.8
Lens 4
Vivitar 55mm f2.8 Macro
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.

Sony A7 III Temel Özellikler


Sony'nin en sonki özellikleriyle dikkat çeken gövdelerinden biri olan Sony A7 III 'ü inceleme konumuzda bilindiğinin aksine fiyat/performans olarak çıkan en iyi fotoğraf makinelerinden biri. Bilindiği üzere Sony A7 II de bir f/p ürünüydü ancak son seride oldukça kayda değer özellikler geliştirilmiş durumda.

Sony A7 III tam kare sensöre sahip gövde 24.2mp sensöre sahip ve 4K HDR videolar çekebilmekte. Artan ara bellek kapasitesi ile artık 10 fps RAW görüntü kaydedebilen Sony A7 III ISO olarak da 204.000 seviyesine çıkabiliyor. En önemli özelliklerinden biri olan 5 yönlü görüntü sabitleme özelliği ise düşük enstantene değerlerinde bile bizlere muhteşem fotoğraflar yakalamamızı sağlıyor. Çift SD Kart özelliği ile gelen Sony A7 III'ün bir yuvası UHS-II desteği vermekte. Tüm bu özellikleri düşündüğümüzde 2000$ dolar gibi bir rakama satılan gövde gerçekten bir fiyat performans ürünü.

Bu konuya da göz atmak isteyebilirsiniz.

sony A7 III.JPG


Sony A7 III Neye Karşı Üretildi?


Geçtiğimiz yıllarda Sony A7S II ve A7R II modelleri ile kendi sektöründe ciddi bir yatırıma gitmişti. Bu gövdelerin özellikle ISO ve video çekme performansları oldukça iyiydi. Hatta birçok Canon ve Nikon kullanıcıları gövdelerini satarak Sony'ye geçme karar aldı. Bu gövdelerden sonra Sony yurtdışında Nikon'un satış rakamlarını geçerek en çok satan firmalar arasına girmişti. A7 serisi ile zaten bir adım önce olan Sony 1 yıl daha bekleyerek Panasonic GH5, Nikon tarafında D850 ve Canon tarafında 5D Mark IV modellerinden sonra Sony artık yeni bir gövde çıkarması gerektiğine karar vermiş oldu. Sony'nin yakaladığı büyük başarıyı aksiyon ve spor fotoğrafçılığında da devam ettirmesi gerekiyordu ve bu sebeple Sony A9 gövdeyi duyurdu.

Çıkan bu gövde oldukça başarılı ancak fiyat konusunda diğer rakipleri arasında pek alınabilir durmuyordu. Özellikle tam kare sensöre sahip gövdeler arasında Canon tarafında 6D Mark II ile fiyat konusunda yarışamıyordu bile. Bunun üzerine Sony hiç yapmadığı bişeyi yaparak bütçe dostu, profesyonel ve ilk kullanıcıyı hedefleyen Sony A7 III gövdesini duyurdu. Bu gövde A9 ile birçok benzer özellik taşımakta.

sony A7 III.JPG


A7 II Sonrasında Neler Geliştirildi


Sony A7 III gövdesi 24.2 megapiksel çözünürlüğe sahip. Bakıldığı zaman bir önceki nesil olan A7 II ile aynı piksel sayısına sahip gibi görünüyor ama sensör tamamen yenilendi. Fotoğrafçılıkta megapiksel savaşları artık kapanıyor. Herşeyi sensör kalitesi belirliyor. Bu gövde için de durum bu ve Sony A7 III 15 fstop luk bir dinamik aralığa sahip. Bu ne demek? Sıkıştırılmamış RAW formatında çektiğimiz fotoğraflarımız bu gövdede yaklaşık 50mb alan kaplıyor. 14 bit RAW çekebilen kameramız ile boyutundan anlaşıldığı üzere fotoğraflarımız oldukça iyi dinamik aralık içeriyor. ISO aralığı olarak A9 ile aynı değere sahip olan kameramız 209.000' e kadar ulaşabilmekte.

Full Frame 35mm sensörümüzü Bionz X işlemci destekliyor. Bu işlemci sayesinde kameramız saniyede 10 kare RAW fotoğraf çekebiliyor ve UHS-II kartla desteklediğinizi düşünürsek makineyi bir silah gibi kullanabilirsiniz. Geliştirilen ara bellek sayesinde geçici hafızasında yaklaşık 30 adet RAW tutabilen A7 III modeli bu fotoğrafları hafıza kartına yazarken de çekime devam edebiliyor. Bu özellikleriyle Sony A7 II üzerinden sınıf atlamış bulunuyor. Makinenin böyle bir seri çekim hızına sahip olması spor ve aksiyon sever fotoğrafçıları da bu makine üzerine yoğunlaştırdı.

A7 II sonrası geliştirilen özelliklerden biri de 5 Yönlü Görüntü Sabitleme özelliği. Sony artık bu özelliği gelecek tüm kameralarında kullanacak gibi görünüyor. Bu özellik artık bir zorlayıcı nitelik olarak devam ederken A7 II bize 4.5 fstopluk bir değer sunarken Sony A7 III 5 fstop değerinde bir sabitleme sunuyor. Düşük ışık koşullarında 1/30 perde hızı seviyesinin altında fotoğraf çekebilmemize olanak veren bu özellik ile artık tripot kullanımı bile azaltılabilir.

sony A7 III.JPG


Sony A7 III Video Performansı


Video konusunda Sony A7 III bizlere neler sunuyor? Bu gövde tam kare örnekleme yaparak 4K 24FPS video kaydı yapabilirken bu özellik ile muhteşem keskinlik ve renkler sunuyor. Tam kare örnekleme esnasında 6K lık sensörün tümünü kullanırken sonrasında bu 6K lık video indirgenerek 4K 16:9 boyutunda karşımıza çıkıyor. Bunu bir siteye 4K video atarken 1080p'ye indirgenmesi gibi düşünebilirsiniz. Bu çözünürlük düşme esnasında netlik, renk ve kontrast değerleri korunmaya devam ediyor.

Video boyutunu FullHD yaptığınızda Sony A7 III bize 120fps ye kadar video kaydı sunuyor. Kamera üzerindeki tekerlek üzerinde bulunan S&Q modu sayesinde kamera direk olarak 120fps moduna geçiyor ve video çekmeye hazır hale geliyor. Bu modda kamera otomatik olarak slow motion çekim yapıyor.

sony A7 III.JPG


Sessiz Shutter Özelliği


Sony A7 III bizlere yepyeni bir özellik daha getirmiş. Makineyi silent shutter moduna alabiliyoruz. Sony A7, A99, A77 ve A6000 deki gibi daha sessiz elektronik shutter özelliğine sahip ancak Sony A7 III bu konuda tamamen sessizleşiyor ve bu sayede sessizlik gerektiren ortamlarda bize rahatça çekim imkanı sunuyor. Üstelik bu özellik aktif iken bile 10 fps RAW çekimine devam edebilirsiniz.

Silent Shutter sessiz çekim modu nasıl aktif edilir?
Menü> Custom Settings 4>Silent Shutter>On

sony A7 III silent shutter.JPG


Otomatik Netleme


Sony A7 III bahsettiğimiz gibi A9 ile birçok özellik yönünden aynı. Netleme sistemi de bunlardan biri. İki kameranın da netleme teknolojisi benzer. AF performansı incelendiğinde, α9'daki AF niteliklerini kullanarak iyileştirilme yapılmış ve optimum bir şekilde uygulanmıştır. Sony Α7 III, hareket halinde olan dansçılar, boksörler ve vahşi hayvanlar vb. gibi aniden hareketlenecek şekilde hızlı hareket eden nesnelere odaklandığında, kolayca odağını kaybetmez.

Vizörün %93'üne Sahip Olan 693 Adet AF Noktasına sahip. Bahsettiğimiz bu 693 adet odaklama noktasının 425 adeti kontrast algılayarak çalışabilmekte. Bu özellik bize kadrajın her noktasındaki cisme kolayca odaklanabilmemizi sağlıyor.

Eye AF ve Esnek Spot Odaklama özelliğine sahip. A9'un beğenilen özelliklerinden biri de göz takip ve esnek odak noktaları idi. Bu özellikler A7 III modeline de getirildi ve bu durum sokak fotoğrafçılığı ve portre çekerleri sevindirdi. Bu odak sayesinde portreniz size arkasını dönse bile makine odaklamaya devam ediyor.

sony A7 III flexible spot.JPG


Sony A7 III Teknik Özellikler


-24.2MP Arkadan aydınlatmalı 35 mm'lik tam çerçeve CMOS sensörü
-Hassasiyet aralığı ISO 51200'e kadar (fotoğraflar için ISO 50-204800'e kadar genişletilebilir)
-693 faz tespiti ve 425 kontrast algılama AF noktası ile hızlı Hibrid AF
-En fazla 10fps yüksek hızlı sürekli çekim
-4K HDR film kayıt kapasitesi 30fps
-FullHD 120fps Slow Motion Çekim
-Exmor R® CMOS sensörü
-Yaklaşık. 610 çekim (Vizör) / yakl. 710 çekim (LCD monitör)
-1.3 cm (0.5 tipi) elektronik vizör (renkli), XGA OLED
-2.95 inç (3.0 tipi) geniş TFT
-Dokunmatik Ekran
-15 F-Stop Dinamik Aralık
-10 Fps Seri Çekim
-Slog-2 ve Slog-3 Resim Profili
-5 Yönlü Görüntü Sabitleme
-Batarya ömrü 2 kat artırıldı
-(-3)EV değerinde bile otomatik netleme
 

ADR

Sony Alfa
Forum Üyesi
22 Kas 2019
8
5
3
İZMİR
www.fotopedi.org
Ticari bilgi servisi BCN , Sony'nin Japonya'daki rekabette diğer rakiplerinden çok daha ileri olduğunu gösteren son verilerini yayınladı.

2019 Nisan ayında A7 III , tüm diğer beş Full Frame aynasız kamera gövdesinden daha fazla sattı. Sony A7 lll satışlarının büyümesi,

Canon EOS RP satışlarında çarpıcı bir düşüş ve EOS R ve Nikon'un Z6'sı için düşük hacimli satışlara sebep oldu .

201904241112_4.jpeg


Kaynak : DpReview - Sony A7 III Japonya Satış rakamları
 

I Love Google

A7 III
Editör
20 Kas 2019
325
126
43
Ankara
Gövde
Sony A7 III
Gövde 2
Sony DSC W550
Lens
Sony FE85mm f1.8
Lens 2
Pentax 50mm f1.7
Lens 3
Pentax 28mm f2.8
Lens 4
Vivitar 55mm f2.8 Macro
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Dün standart hız bir sd kartlı A7 III kullandım Tuncay'ın :)

Fotoğraf çekim sonrası bir takılma/bekleme oluyor. 200Mb/sn UHS-II kartlı A7 III ise acayip seri takılmadan çekiyor. En güzel yükseltmelerden biri bu oldu Sony A7 III için bence. Aşağıdaki hafıza kartını 324TL ye almanın gururunu yaşıyorum :) Bu kartı takip edip bu hızlarda bir hafıza kartı şart. Bu kartın incelemesini bir ara yayınlayacağım

Ekran Alıntısı.PNG
Ekran Alıntısı.PNG
 

I Love Google

A7 III
Editör
20 Kas 2019
325
126
43
Ankara
Gövde
Sony A7 III
Gövde 2
Sony DSC W550
Lens
Sony FE85mm f1.8
Lens 2
Pentax 50mm f1.7
Lens 3
Pentax 28mm f2.8
Lens 4
Vivitar 55mm f2.8 Macro
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Sony A7 III kullanıyorum ama bu özellikten haberim yok :) Sony A7III timelapse veya aralıklı çekim özelliği demek varmış teşekkürler
 

Benzer konular

Üst