- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Zeiss Otus 85/1.4 beni çağırıyor. Yorumlar etkileyici. Sony a7R kamerası için 85/1.4 almayı planlıyorum (ve belki sonunda a9 için de kullanırım). Ancak a7R için 85/1.4 satın almadan önce, Zeiss'in Canon EF montajıyla Metabones IV ve yeni Novoflex adaptörüyle Nikon F montajını kiraladım. Metabones IV kötüydü. EF montajı ile Sony E montajı arasındaki bağlantılar ikisi de gevşekti. a7R'deki bir kadranla diyaframı kontrol edemedim. Diyafram kontrolü olmadan f/16'ya kadar tamamen kısılmış diyaframla çekim yapmak zorunda kaldım. Dört günlük kiralama başarısızdı. Nikon F montajını Canon EF montajından önce kiraladım çünkü diyafram kontrolü ve EXIF verileri ile diyafram verilerine elektronik kontrol umuyordum. Metabones IV'de yaşadığım başarısızlığa rağmen, Zeiss Otus 85/1.4 f/16'da harika görünüyordu. Kiraladığım ekipmanı iade ettikten sonra yazılı şikayetime cevap olarak lens kiralama şirketi, Metabones IV'ün tarafıma gönderildiğinde 30 günlük olduğunu belirtti. Kiralama döneminin başlangıcında, diyafram kontrolü olmayan bu sorunu gördüğümde, kiralama firmasının destek personeline e-posta gönderdim. Bir servis teknisyeni ile yapılan samimi bir görüşme, her adaptörü kalite kontrolü için kontrol ettiğinde 30 Metabones IV adaptöründen 5'inin arızalandığını ortaya çıkardı. Lens kiralama şirketinin, benim dört günlük kiralama dönemi için gönderilmeden önce 85/1.4'ü Metabones IV ile bir Sony a7R üzerinde test etmesinin nedenini merak ettim. Kiralama siparişimi verirken, 85/1.4'ü bir Sony a7R üzerine takmayı amaçladım. Sonra Zeiss'in ZF.2 montajıyla Novoflex adaptörünü kiraladım. Yeni bir Novoflex adaptörü için B&H'dan 292 dolar harcadım. Geçen hafta geldi. Kiralanan Zeiss Otus 85/1.4 ZF.2 bugün geldi. ZF.2 montajı, Novoflex adaptörü ve Sony E montajı arasındaki uyum sımsıkı. (Olympus 4/3 ve m4/3 setimde adaptörler kullanıyorum, Olympus kaliteli adaptörler ve büyütme lensleri üretiyor.) Gece evin içinde doğal ışıkla çektiğim ön çalışmalarım, f/1.4'e kadar açık olan benim için harika. Herkesin sahip olması gereken kadar iyi bir lens olarak Zeiss Otus 85/1.4'ü biliyorum. 85/1.4'ü yakında sahip olacağımı biliyorum. Şimdi, Sony'nin yeni bir a7R II veya a9'da yabancı lenslerle beş eksenli stabilizasyon sunacağını dilerim...