- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba herkese. Benimle ilgili bir öneriyi Mark Galer'den takip etmekteyim. Şahsen bana Miguel Quiles ile iletişime geçmemi söyledi ancak Miguel hiç cevap vermedi, bu yüzden benim son umudum ve muhtemelen en iyisi sizlersiniz... Sorunumun kısa bir özeti şöyle: Bu büyük sorun, Sony A7rII ile (ancak diğer ILCE'ler için de geçerli olduğunu tahmin ediyorum) ve iki yeni GM lensle (24-70 ve 85) ilgili. Sorun, 85 1.4 ve 24-70 2.8 GM ile odaklanırken diyaframın açılmaması ile ilgilidir. Ayar Etkisi AÇIK/KAPALI geçişinin hiçbir etkisi yoktur (benimki zaten her zaman KAPALI konumdadır). Uygulamada, normal loş aydınlatmalı stüdyo ortamlarında f4'ün üzerinde çekim yaparken kesin bir şekilde odaklanamazsınız. Odaklama sırasında diyafram kapalı kalır ve netlik hassasiyeti ve hızı düşer. Eğer f8'de çekim yapmanız gerekiyorsa (ve stüdyoda bu normdur, ancak f5.6 da imkansız olduğunu kanıtladı) çevrede de çok sayıda ışık olmalı aksi takdirde manuel olsalar bile odaklanmak mümkün değildir çünkü aynı hassasiyet düşüşü vizörde de mevcuttur, kısıldıkça doğru odak noktasını göremezsiniz. Bu gerçekten engelleyici bir sorundur. Daha önce, optimal sonuçlar elde ettiğim Metabones/Canon 24/70 ve Canon 85 kombinasyonunu kullanıyordum ancak yeni Sony ikilisinin harika bir seçenek olacağını yanlışlıkla düşündüm ve aslında öyleler, ancak sadece tamamen açık ya da neredeyse tamamen açıkken çekim yaparken. Kısıldığında odaklanmak basitçe kullanılamaz ve hatta daha da kötü bir şekilde hatalara meyillidir. Sorum şudur: Bu konuda bilgisi olan ve düzeltecek olan birisi var mı? Yeni GM lenslerle bu kadar büyük bir hata neden yaptılar? Online olarak kontrol ettim ve bu benim sorunum değil, profesyonel olarak çalışan herkesin aynı sorunu fark ettiği ortaya çıktı. Bu sorunun ayrıntılı bir açıklamasını sadece bir örnek olarak diglloyd sitesinde bulabilirsiniz. O, hatta f4'te bile hassaslığın kabul edilebilir aralığın altına düştüğünü buluyor. Benim f4'teki sonuçlarım biraz daha iyi oldu, ancak çünkü insanlar sürekli hareket halindedir, bu nedenle odak noktasına doğru hareket etme şansları daha fazladır. Stüdyo flaşlarıyla f8'de çekim yapmam gerekiyorsa böyle nasıl odaklanabilirim? Gerçekte her bir tıklamadan önce diyaframı gerçekçi bir şekilde açıp sonra kapatamam. Bu konuda iletişim kurabileceğim bir mühendis e-postası bilen var mı? Direkt olarak bir Sony geliştiriciyle iletişim kurmanın bir yolu var mı? Bildiğiniz gibi, bu tür kritik ancak çok özel konular için destek e-postalarına yazmak tamamen işe yaramaz... Zamanınız için teşekkür ederim. Gerçekten. Umarım bana yardımcı olabileceğiniz bir şeyler vardır. Mümkünse, başlayacak olan bir yazılı