FE 16-35 mm F4 ZA OSS Farklı davranış

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Şu anda genellikle manzara fotoğrafçılığıyla ilgileniyorum ve 16-35 mm lensle ilgili tuhaf bir şey fark ettim. Elle odaklanmayı tercih ederim ve kompozisyonumu 'tam açık' yaparak odak noktamı görebilirim. Büyük stoplayıcı veya kötü ışık koşullarında A7'yi kullanmak da daha kolay oluyor. Aslında bunu, "canlı görünüm önizleme efektini kapatmak" ayarlayarak yapabilirsiniz >>> bunu yapmak diyaframı maksimum ayara açar. Bu, 55mm, 28mm ve 28-70mm'lik lenslerimle iyi çalışıyor, hepsi tamamen açık ayara gelir. 16-35mm lensimin böyle çalışmadığını fark ettim, diyafram ayarı (f8 veya f11 gibi) kapalı kalıyor. Bunun üzerine A7s, A7r ve A7r2 ile denedim, yukarıda bahsedilen lenslerle hepsi aynı şekilde çalışıyor. Bu yüzden şu anda doğru kompozisyonu yapabilmek için diyaframı tamamen açmam ve çekim yapmadan önce tekrar kapatmam gerekiyor (16-35 ile). Lens değiştirdiğimde bazen bunun karıştırıcı olabildiğini fark ettim. Bu nedenle, aynı lensi kullanan kişilere bu konuyu kontrol etmelerini rica etmek istiyorum, belki lensin çalışma şekli böyledir, aksi takdirde bir sorun olabilir ve lensi geri göndermek zorunda kalabilirim. Buradaki her türlü yardım için teşekkürler.