A7R II üzerinde Commlite Adaptör ile Sigma 20mm f1.4 Sanat Lens

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Bu lensi A7R II fotoğraf makinemde yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve şunu söylemeliyim ki, tamamen memnunum. AF Commlite EF'den Sony adaptörüne bağlandığında oldukça hızlı ve doğru çalışıyor. AF-C fotoğraf modunda gerçekten güzel bir şekilde çalışıyor ve videoda uygun. Ancak AF-C modunda HSM motor biraz gürültülü. Bazen lens kamerada tanınmıyor. Bu problemi lensin mi yoksa adaptörün mü oluşturduğunu bilmiyorum. Bu yaklaşık her 3 seferinde oluyor. Belki Metabones adaptörü daha iyi bir iş çıkarır, ancak henüz onu test etmedim. Her durumda, 20mm f1.4 Sanat lens manzara, astrofotoğrafçılık, mimarlık ve hatta insanlar için oldukça inanılmaz bir lens. Merkezde her zaman keskin ve f2.8'de köşelerde iyi bir keskinlik sunuyor. Neredeyse hiç flares yok, kromatik aberrasyonlar bu odak uzunluğu için kabul edilebilir ve Bokeh çok pürüzsüz! Bu lensi tüm A7 II ve A6300 kullanıcılarına öneriyorum! Ancak Metabones adaptörüyle biraz daha iyi performans gösterebilir. İşte A7R II üzerinde bu lensin görüntüsü: [ Ve işte birkaç örnek fotoğraf: [örnek görüntüler]